Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Kaag en Braassem

Wil jij vandaag nog gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Kaag en Braassem? Via deze website bieden we relevante info. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice inhoudt, en wie er gebruik van kan maken. Ook gaan we verder in op de aanwezige maaltijdopties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje maaltijdservices vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Het eten is erg smaakvol en je warmt ze eenvoudig en snel op. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Wil je nog meer weten? Scroll dan eerst naar beneden naar de FAQ (populaire vragen). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
PlaatsKaag en Braassem
Postcode2371
Website gemeentewww.kaagenbraassem.nl
kant-en-klaar-maaltijden-kaag-en-braassem

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Check de huidige aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Kaag en Braassem?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n lekkere kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Kies bijvoorbeeld voor: Visstukjes in kruidensaus & Mexicaanse kipschotel, paprika, ananas, rijst. In onderstaande tekst beschrijven we voorbeelden van doelgroepen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: 70-plussers laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Met behulp van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De gerechten zijn tegenwoordig erg gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor senioren is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om gewicht te verliezen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, gemalen, lactosevrij, zoutarm, en vetarm, vegetarisch, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Een baan, sport en studie vragen veel van onze tijd. Even tussendoor koken lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Alleenstaanden: Studeren, muziek en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke avond een gezonde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Kaag en Braassem: welke soorten zijn er?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Kaag en Braassem dan zijn er in feite 3 varianten: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk soort gerecht kent zijn eigen karakter en voordelen. De maaltijden verschillen als het gaat om de breedte van het assortiment, kosten, bewaaradviezen en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Kaag en Braassem? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Vaak om de week aan huis bezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Een uitkomst op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-kaag-en-braassem

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In onderstaand schema check je een verzameling landelijke bedrijven voor warme maaltijden in Kaag en Braassem. Per aanbieder vind je specificaties zoals aanbod en de tarieven. Klik op een aanbieder voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instanties van senioren maaltijden

In de volgende tabel check je een lijst met lokaal georiënteerde bezorgservices. Voorbeelden zijn supermarkten, cateraars, slagerijen, zorginstellingen, stichtingen. Op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Teylingen, Zoeterwoude en Bodegraven-Reeuwijk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgNoordeinde 982371 CWRoelofarendsveen
Stichting Tafeltje DekjeZonnegaarde 232381 LHZoeterwoude
Stichting Welzijn Ouderen Hoogmade-WoubruggeVan Alcmaerlaan 82355 BBHoogmade
Keurslager PestelWinkelhof 972353 TLLeiderdorp
Keurslagerij La LauPrins Bernhardstraat 212396 GAKoudekerk aan den Rijn
Keurslager van der GeestDorpsstraat 312381 EKZoeterwoude
Petit MenuPrins Bernhardstraat 252396 GAKoudekerk aan den Rij
BuurtzorgHerenhof 2017-72402 DLAlphen aan den Rijn
Stichting Welzijn Ouderen “De Spil”Saskia van Uylenburchlaan 12377 CROude Wetering
Slagerij van der MeerNoordplein 122371 DARoelofarendsveen
Database met lokale bedrijven van senioren maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Kaag en Braassem

Ook kantoren en bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Onderstaand behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Bedrijven laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als onderneming wil je natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met landelijke bezorgers van magnetronmaaltijden in Kaag en Braassem. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • De grotere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan soms een levering worden ingepland voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen een lekkere en voedzame maaltijd gebruiken voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Kaag en Braassem aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, slechts beperkt zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je informatie over de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een doorsnee-maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En natuurlijk heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt 100% Hollandse kost, gerechten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Zoals Kip in kerriesaus, doperwten, rijst & Kip pilav met perzik, kruidenrijst met doperwten.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je warmt dit op in ongeveer 35 minuten op 110 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 10 minuten op 550 – 750 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Kaag en Braassem.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Kaag en Braassem?
De prijzen van de gerechten lopen flink uiteen. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,85. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (rond de €5,50. Voor tafeltje dekje (warme levering) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook een soep (vanaf €1,35) en desserts (vanaf €1,20).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Daarnaast is er de maaltijdservice Kaag en Braassem. Denk dan aan professionele keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tenslotte is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Kaag en Braassem?
Via www.kaagenbraassem.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop zijn er landelijk regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Oude Wetering
 • Nieuwe Wetering
 • Rijpwetering
 • Oud Ade
 • Roelofarendsveen
 • Woubrugge
 • Rijnsaterwoude
 • Kaag
 • Hoogmade
 • Leimuiden