Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Waterland

Opties achterhalen voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Waterland? Via deze website vind je aanvullende details. We leggen je uit wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en wie er gebruik van kan maken. Tevens gaan we verder in op de aanwezige type maaltijden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan organisaties vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De smaak is echt prima er er zijn tientallen verschillende gerechten. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Scroll dan eerst naar beneden naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Holland
GemeenteWaterland
PlaatsWaterland
Postcode1141
Website gemeentewww.waterland.nl
kant-en-klaar-maaltijden-waterland

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Vergelijk interessante aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Waterland?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Zoals gerechten als: Aardappelrösti & Pastaschotel met spinazie. In het gedeelte hierna benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Ouderen: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Geholpen door deze senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De gerechten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor de oudere doelgroep is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de werking van hersenen te stimuleren. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, gemalen, zoutarm, lactosevrij, en natriumarm, diabetes, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen kunnen ze zelfstandig eten en wonen. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Jonge gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, school en sport moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen lukt dan niet altijd. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Afgestudeerden: Een drukke baan, de fitness en andere bezigheden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke avond een gezonde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Waterland: wat moet ik kiezen?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Waterland dan zijn er 3 alternatieven: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke vorm heeft zo zijn voors en tegens. Let goed op de verschillen in assortiment, financiën, versheid en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Waterland? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Vaak per 6 of 12 stuks bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. De oplossing in situatie waarbij u niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-waterland

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder bekijk je een lijst met professionele keukens voor warme maaltijden in Waterland. Per leverancier check je praktische info zoals het actuele aanbod en de prijzen. Druk op de knop van een maaltijdservice voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale maaltijdservices van magnetronmaaltijden

In de volgende tabel verstrekken we een weergave van plaatselijke bezorgservices. Denk dan aan stichtingen, supermarkten, cateraars, zorginstellingen, slagerijen. Op dit platform vind je ook aanbieders in Het Hogeland, Amsterdam en Landsmeer.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Catering MonnickendamHavenstraat 341141 AXMonnickendam
Slagerij KonijnZwanenburgerdijk 4671161 NWZwanenburg
Vandaag Kook IkJan Nieuwenhuizenplein 111135 WTEdam
Zorgcirkel – De MeerminPaulus Pietersstraat 11135 GSEdam
Zorgcentra MeerlandenKamerlingh Onneslaan 1311171 AEBadhoevedorp
Keurslager SpronkZuideinde 141141 VJMonnickendam
Slagerij StronkhorstAmsterdamseweg 1261182 HHAmstelveen
Keurslager KolkKostverlorenhof 171183 EAAmstelveen
Keurslager SpronkHet Spil 401141 SGMonnickendam
BuurtzorgHermanus Reyntjeslaan 21141 HCMonnickendam
Overzicht met regionale leveranciers van opwarmmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Waterland

Ook zakelijke klanten kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Hierna lichten we enkele situaties toe van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een vergadering uitloopt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgorganisaties (dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Meestal maken zij hiervoor afspraken met landelijke organisaties voor magnetronmaaltijden in Waterland. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd nemen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Profiteer van het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s zonder moeite op te warmen!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Waterland zich aan moeten houden. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), slechts beperkt zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en genoeg eiwit (25 gram). Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een doorsnee-maaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis een ruime portie groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Ten derde heb je vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Er is keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Bijvoorbeeld Prei a la creme of Erwtensoep met rookworst.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 120 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 4 – 10 minuten op 600 – 750 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Waterland.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Waterland?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel divers. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm zie je terug in de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,60. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (circa €5,75. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je een complete maaltijd? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,75) en dessert (vanaf €1,25).

Welk type leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Verder kan je bestellen bij de maaltijdservice Waterland. Het gaat hier om grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Daarnaast zijn er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Waterland?
Via de info op www.waterland.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook bestaan er andere regelingen via de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Watergang
 • Ilpendam
 • Katwoude
 • Monnickendam
 • Broek in Waterland
 • Zuiderwoude
 • Uitdam
 • Marken