Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Eersel

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Eersel? Aan de hand van deze site bekijk je tips en adviezen. We omschrijven precies wat een maaltijdservice precies is, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Daarbij gaan we verder in op de verschillende soorten maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook organisaties vergelijken. Als laatste kan je ook mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het eten is erg smaakvol en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je vragen voor onze medewerkers? Bekijk dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Liever direct bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioNoord-Brabant
GemeenteEersel
PlaatsEersel
Postcode5521
Website gemeentewww.eersel.nl
kant-en-klaar-maaltijden-eersel

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Bekijk alle aanbiedingen en probeer een proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Eersel?

Houd je niet van koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een verse kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je bent geen tijd kwijt in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor: Gepaneerde kalkoenschnitzel en Rundvlees in basilicumsaus. Hieronder bekijk je enkele voorbeelden van groepen mensen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De menu’s zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor de oudere doelgroep is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan lactosevrij, gemalen, zoutarm, glutenvrij, en vegetarisch, diabetes, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Door die kant-en-klaar oplossingen is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Studie, werk en hobby’s hebben een grote impact op onze agenda. Boodschappen doen en koken is dan niet altijd even prettig. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Jongvolwassenen: Werk, hobby’s en feestjes met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol met groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Eersel: wat moet ik kiezen?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Eersel dan heb je feitelijk drie keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk soort gerecht heeft zo zijn voors en tegens. Zo verschillen de op het gebied van: aantal maaltijden, onkosten, bewaaradviezen en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Eersel? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Vaak 1 of 2 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Zeer geschikt in situatie waarbij u geen keuken heeft en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-eersel

Vergelijk verschillende maaltijdservices

Hierna bieden we een overzicht met grote bedrijven voor warme maaltijden in Eersel. Per organisatie check je relevante zaken zoals aantal maaltijden en vanafprijs. Klik op een bezorgservice om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke leveranciers van opwarmmaaltijden

In onderstaand schema bekijk je een lijst met lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen. Dat zijn bijv. supermarkten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, stichtingen, cateraars. Op deze website vind je ook aanbieders in Cuijk, Mill en Sint Hubert en Bernheze.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager van den BroekNieuwstraat 20c5521 CMEersel
Keurslagerij LaureijsSniederslaan 495531 EHBladel
Fijn ProeversPostbus 655520 ABEersel
ZuidZorg WijkzorgServatiusstraat 6a5512 AJVessem
ZuidZorg WijkzorgKloostertuin 25531 HCBladel
BuurtzorgVan Dissellaan 35531 BPBladel
Catering Just UsNicolaas Beetslaan 175531 TGBladel
ZuidZorg WijkzorgGroeneweg 27c5541 AGReusel
RSZK – KempenlandRondweg 255531 AJBladel
ZuidZorg WijkzorgGebint 1M5521 WDEersel
Schema met plaatselijke maaltijdservices van senioren maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Eersel

Ook zakelijke klanten kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hierna lichten we enkele situaties toe van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Bijvoorbeeld bij een cursus of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als onderneming wil je natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen werken ze samen met erkende leveranciers van magnetronmaaltijden in Eersel. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • De grotere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je afspraken maken voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. De kids kunnen op die manier een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd gebruiken als u tot laat werkt.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten snel op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Eersel normaliter aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op de verpakking staat meestal een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd kent 3 aspecten. In de basis is dit natuurlijk veel groente. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van een Nederlandse stamppot, verse gerechten met seizoensproducten en recepten van over de hele wereld. Zoals Bami babi pangang en Stamppot rode kool met hachee.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan je ook de magnetron gebruiken. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 600 – 850 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Eersel.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Eersel?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren liggen ver uit elkaar. Elke bezorgservice heeft andere prijzen en bezorgkosten. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,65. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (circa €5,85. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook een soep (vanaf €1,45) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,35).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Verder kan je bestellen bij de maaltijdservice Eersel. Onder andere cateringbedrijven en grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Daarnaast bestaan er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Eersel?
Via de uitleg op www.eersel.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij kijkt men naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Steensel
 • Vessem
 • Wintelre
 • Duizel
 • Knegsel